100% garancija

Većina klinika obično niti ne spominju garanciju, a ako je i nude, najčešće je do 2 godine.

Garancija naše klinike znači 100% zadovoljstvo pacijenata, jer nudimo 100% besplatno ponavljanje postupka, a i besplatan smještaj za pacijenta unutar garantnog roka.

NAŠA GARANCIJA:

- IMPLANTATI ------ 10 GODINA (DOŽIVOTNA GARANCIJA)

- SVE KRUNICE, MOSTOVI I LJUSKICE ------ 5 GODINA

- SVE DRUGE VRSTE RADOVA ------ 3 GODINE

Svaki implantat koji je trajao 10 godina, trajati će i doživotno uz pravilno provođenje higijene i redovite kontrole i čišćenje kod stomatologa, ako ne nastupe neki ozbiljniji zdravstveni problemi. U principu, svaka bolest koja slabi imunološki sistem ili kvalitetu i količinu kosti u čeljusti (karcinom, terapija zračenjem, kemoterapija itd.) može uzrokovati probleme i sa implantatima.

Ove okolnosti su vrlo rijetke, ali nisu pod našom kontrolom i kao takve ne mogu biti pokrivene garancijom.

Sa pravilnim održavanjem (redovita oralna higijena i profesionalno čišćenje minimalno 2x godišnje), svaki implantat, krunica ili most napravljeni u našoj klinici mogu trajati više desetljeća, ili čak i doživotno.

Stvari koje smanjuju garanciju:

  • loša ili nedovoljna oralna higijena,
  • trauma u području čeljusti (jak udarac, prometna nezgoda itd.),
  • nepojavljivanje na redovnim kontrolama i profesionalnom čišćenju (ne mora biti obavezno obavljeno u našoj klinici, bilo koji kolega može to napraviti) minimalno dvaput godišnje,
  • određena stanja ili bolesti cijelog organizma, kemoterapija, zračenje, nekontrolirani dijabetes, problemi sa imunološkim sistemom itd.

Pravilno održavanje higijene za implantate ili krunice / mostove / ljuskice:

  1. Četkanje (pranje) zubi treba provoditi minimalno jednom dnevno (idealno bi bilo iza svakog obroka),
  2. Redovno korištenje interdentalnih četkica (Curaprox* ili slične) i zubnog konca (na mjestima gdje ga je moguće koristiti),
  3. Preporučujemo i nabavku Waterpik* zubnog tuša ili sličnog proizvoda za svakog pacijenta sa implantatima. Naše kliničko iskustvo je pokazalo da redovita upotreba ovakvih proizvoda smanjuje upalu desni (gingivitis) i probleme povezane sa lošom higijenom implantata za više od 30%.

* Curaprox i Waterpik su partneri klinike Alpha Dental i mi osiguravamo popust na njihove proizvode svim našim pacijentima